Ectimer
МОРСЬКА ВОДА ДЛЯ ДІТЕЙ:
з першого місяця життя
морська вода в ектоїні в делікатному тумані з аплікатором, який підходить для маленьких носиків
природним чином допомагає зменшити набряк слизової, полегшуючи вільне дихання

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: Ectimer. ZASTOSOWANIE: Profilaktyka i wspomaganie leczenia nieżytu nosa i zapalenia zatok. Preparat redukuje stan zapalny podrażnionej śluzówki nosa. PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: bitop AG
reklama

Що таке ектоїн?

Ектоїн – це природна молекула, яка належить до групи амінокислот (основна структура, яка будує білок). Під впливом стресових факторів він виробляється бактеріями – екстремолітами, що живуть у незвичайних умовах навколишнього середовища, наприклад, у водах і ґрунтах з високою солоністю, високими температурами або дуже сухими місцями. Завдання ектоїну – захистити ці мікроорганізми від негативного впливу зовнішніх факторів і створити оптимальні умови для життєдіяльності.

Ектоїн з’єднується з молекулами води, завдяки чому створює гідратаційний шар, який захищає білкові елементи клітини від впливу зовнішніх шкідливих факторів і їх денатурації.

Завдяки своїм властивостям ектоїн часто використовують як добавку до назальних спреїв для лікування:

  • запалення верхніх дихальних шляхів,
  • алергічного риніту.

Читайте також: Препарати для зміцнення імунітету у дітей – які речовини вони можуть містити?

Як діє назальний спрей Ектоїн?

Ектоїн на поверхні слизової оболонки носа з’єднується з молекулами води, створюючи особливе покриття. Його завдання – захищати від подразнень, викликаних зовнішніми факторами, наприклад, холодним повітрям, а також від проникнення в організм патогенних мікроорганізмів, таких як віруси або бактерії. Він також захищає мембрану від подразнюючої дії алергенів, тобто пилу, трави та/або пилку дерев, які викликають алергічний риніт, тобто т.зв. поліноз.

Ектоїн, створюючи захисний бар’єр, захищає від випаровування води з поверхні слизової оболонки. Таким чином, він захищає її від висихання та забезпечує оптимальне зволоження слизової. Крім того, ектоїн зменшує виникнення запалення носа.

Назальний спрей Ектоїн – коли застосовувати?

Завдяки протизапальній, зволожуючій і захисній дії назальні спреї з ектоїном застосовуються при:

  • алергічному риніті – утворюючи захисну оболонку, ектоїн запобігає потраплянню алергенів у ніс, завдяки чому пригнічує такі симптоми алергії, як нежить, чхання або свербіж у носі;
  • нежитю, що супроводжує інфекції;
  • сухості слизової оболонки.

Які назальні препарати з ектоїном вибрати для дітей?

Назальні препарати з ектоїном найчастіше випускаються у вигляді зручних спреїв. Ектоїн зустрічається в поєднанні з ізотонічними (фізіологічними) і гіпертонічними розчинами.

Ізотонічний розчин – це розчин з таким же осмотичним тиском (обумовленим наявністю солі – натрію хлориду), як і слизова оболонка носа. Завдяки цьому його можна використовувати для промивання та очищення порожнини носа від забруднень або виділень, які в неї потрапляють.

Гіпертонічний розчин має вищий осмотичний тиск (більша концентрація натрію хлориду), ніж слизова оболонка, тому організм прагне вирівняти тиск (концентрацію) і викликає надходження води в порожнину носа. Це дозволяє використовувати гіпертонічні розчини для розрідження і полегшення відходження постійної нежиті з носа.


Ectodose
Рекомендовано батьками:
зменшує запалення дихальних шляхів
захищає і зволожує слизову оболонку дихальних шляхів
розріджує густий слиз, полегшуючи відхаркування
запобігає появі симптомів інгаляційної алергії
синергічний ефект ектоїну та морської солі

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: Ectodose. ZASTOSOWANIE: Wspomagająco w leczeniu stanów zapalnych oraz objawów chorób układu odechowego - w astmie alergicznej i niealergiczna, zapaleniu oskrzeli, przewlekłej obturacyjnej chorobie płuc. PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: bitop AG
reklama

В аптеках доступні спреї:

  • назальний спрей ізотонічний з ектоїном – використовується для гігієни носа і очищення від залишків секрету, а також при синдромі сухості носа для зволоження слизової;
  • злегка гіпертонічний назальний спрей з ектоїном – призначений для застосування при алергічних і неалергічних ринітах. Ектоїн, що входить до складу, знімає запалення, знімає відчуття свербежу, печіння та сухості слизової;
  • гіпертонічний назальний спрей з ектоїном – підвищена концентрація розчину зменшує закладеність носа і набряклість. Прочищає закладений ніс, завдяки чому його можна використовувати як при інфекційному або алергічному риніті, так і при запаленні носових пазух.

Чи безпечний ектоїн для дітей?

Ектоїн має високий профіль безпеки. Він не викликає алергії, не токсичний і не взаємодіє з іншими речовинами. Завдяки цьому його можна застосовувати дітям від 1 місяця, дорослим, людям похилого віку, вагітним і жінкам, які годують груддю.

Більше того, його можна застосовувати тривалий час, оскільки він не викликає звикання та побічних ефектів.

Як часто можна застосовувати ектоїн?

Високий профіль безпеки ектоїну означає, що його можна використовувати навіть кілька разів на день протягом тривалого часу. Це можливо завдяки тому, що він не викликає звикання, не впливає на нервову систему і не має побічних ефектів.

Пам’ятайте, що не можна використовувати препарати після закінчення терміну придатності


Рекомендовано батьками для застосування в інгаляційній терапії у дітей:
з перших днів життя
безпечний для вагітних і немовлят
знімає симптоми застуди при вологому кашлі
очищає і очищає ніс від густого нежитю, що утруднює дихання

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: NEBU-dose BABY. ZASTOSOWANIE: Wskazany w terapii inhalacyjnej w celu ułatwienia ruchu wydzielinie w drogach oddechowych, aby poprawić komfort oddychania. Zalecany dla pacjentów cierpiących na zapalenie oskrzelików, ostre zapalenie oskrzeli, mukowiscydozę oraz przewlekłą obturacyjną chorobę płuc (POChP). PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: Unolab Manufacturing S.l.
reklama

Бібліографія:

1) Malwina Lachowicz – Що варто знати про ектоїн?, Aptekarz Polski, 2019, № 157

2) Вероніка Горай, Зофія Степнєвська, Анна Шафранек-Наконєчна – біосинтез і можливість використання ектоїну та гідроксиектоїну в охороні здоров’я, Досягнення мікробіології, 2019, 58, 3, 339–349

3) Andreas Bilstein, Anja Heinrich, Anna Rybachuk, Ralph Mösges – Ectoine in the Treatment of Irritations and Inflammations of the Eye Surface, Biomed Res Int., 2021; 2021: 8885032

4) Інструкції до препарату: Солік, Ектокларин, Екторін