Зустрічайте сім’ю Небу-Доза

Небу-Доза – це сімейство препаратів для інгаляцій, доступних в декількох варіантах. Усі мають форму одноразових ампул, наповнених розчином хлориду натрію (NaCl) без консервантів. Відрізняє їх склад. Залежно від концентрації натрію хлориду їх поділяють на:

  • ізотонічні (фізіологічний розчин, 0,9% NaCl)
  • гіпертонічні (гіпертонічна сіль, >0,9% NaCl)

Крім того, деякі збагачені зволожуючими речовинами. Небу-Доза зелена, доступна у двох концентраціях NaCl, містить гіалуронову кислоту, а Небу-Доза Пульмо (темно-фіолетова) — це гіпертонічний розчин хлориду натрію з ектоїном.

Читайте також: Назальний ектоїн – при алергічному та неалергічному риніті


Nebu Dose Isotonic
Рекомендовано батьками:
ізотонічний розчин натрію хлориду для дітей з перших днів життя
не містить консервантів
багатогранне використання - для інгаляцій, для гігієни очей, носа і вух, а також для очищення ран
симптоматично знімає нежить

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: NEBU-dose ISOTONIC. ZASTOSOWANIE: Wskazany w terapii inhalacyjnej w celu ułatwienia ruchu wydzielinie w drogach oddechowych, aby poprawić komfort oddychania. Zalecany dla pacjentów cierpiących na zapalenie oskrzelików, ostre zapalenie oskrzeli, mukowiscydozę oraz przewlekłą obturacyjną chorobę płuc (POChP). PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: Unolab Manufacturing S.l.
reklama

Від чого допоможе Небу-Доза синя?

Небу-Доза синя випускається в двох варіантах:

  • Небу-Доза ізотонічна в упаковці з блакитною позначкою,
  • Небу-Доза гіпертонічна в упаковці з маркуванням темно-синього кольору.

Небу-Доза ізотонічна (блакитна) – це розчини натрію хлориду 0,9%, тобто фізіологічної концентрації. Можна сказати, вона чиста, як сльоза (і такі ж солона). Тому вона підходить не тільки для інгаляцій, але і для промивання очей і промивання ран. Використовувати її можна як для щоденного догляду за носиком малюка, так і під час застуди. Інгаляції Небу-Дозою ізотонічною м’яко зволожують слизові оболонки, сприяючи виведенню виділень і покращуючи комфорт дихання.

Гіпертонічна Небу-Доза  (темно-синя) працює подібно до ізотонічної Небу-Дози . Однак, оскільки вона має вищу концентрацію хлориду натрію (3% NaCl), можна сказати, що вона «пересолена» і має сильніший осмотичний ефект. Гіпертонічний розчин поглинає воду зі слизових і підслизових оболонок, зменшуючи набряк. Крім того, він розріджує залишковий секрет і стимулює кашльовий рефлекс. Тому при густому, сильному нежиті, закладеності носа та вологому кашлі він діє краще, ніж фізіологічний розчин Небу-Доза.

Якщо ви шукаєте щось для інгаляцій проти нежиті та кашлю для вашої дитини, вибирайте Небу-Доза Бебі. Це слабогіпертонічний розчини (1,5% NaCl), призначений для самих маленьких.


Рекомендовано батьками для застосування в інгаляційній терапії у дітей:
з перших днів життя
безпечний для вагітних і немовлят
знімає симптоми застуди при вологому кашлі
очищає і очищає ніс від густого нежитю, що утруднює дихання

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: NEBU-dose BABY. ZASTOSOWANIE: Wskazany w terapii inhalacyjnej w celu ułatwienia ruchu wydzielinie w drogach oddechowych, aby poprawić komfort oddychania. Zalecany dla pacjentów cierpiących na zapalenie oskrzelików, ostre zapalenie oskrzeli, mukowiscydozę oraz przewlekłą obturacyjną chorobę płuc (POChP). PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: Unolab Manufacturing S.l.
reklama

Небу-Доза зелена від чого допоможе?

Зелений колір означає Небу-Доза з гіалуроновою кислотою. Як і Небу-Доза блакитна, вона доступна у двох варіантах:

  • Гіалуронова Небу-Доза  позначена світло-зеленим кольором,
  • Небу-Доза  Плюс позначена темно-зеленим кольором.

Небу-Доза  гіалуронік – це сольові ампули, збагачені гіалуроновою кислотою. Гіалуронова кислота має сильні зволожуючі властивості. Вона добре зв’язує молекули води, зволожуючи слизові оболонки і відновлюючи їх нормальне функціонування. Тому інгаляції з гіалуроновою кислотою Небу-Доза особливо підходять людям, схильним до сухості та подразнення слизових оболонок носа, горла та гортані.

Це стосується як дорослих, які професійно працюють з голосом, так і дітей, у яких часто виникають інфекції з нежиттю. Проблема пересихання слизової оболонки дихальних шляхів також може виникнути внаслідок зловживання назальними деконгестантами, а також тривалого перебування в приміщеннях з кондиціонером або опаленням. Сухе повітря в них, як і інші фактори, пересушують слизові оболонки, викликаючи неприємне відчуття сухості, дряпання, печіння, а також проблеми з голосом,  захриплість і нежить. Борючись з такими недугами, варто проводити інгаляції Небу-Дозою з гіалуроновою кислотою.

Гіалуронова кислота також міститься в ампулах Небу-Доза Плюс. Це гіпертонічний розчин, тому він допомагає полегшити сильну закладеність носа, сильний нежить, сухий кашель і захриплість.


Небу-Доза  зелена як ізотонічна, так і гіпертонічна оптимально працює в пневматичних небулайзерах (інгаляторах). Використовуйте їх, якщо у вас є саме такий інгаляційний пристрій. Якщо ні, можна використовувати інгаляції Небу-Доза Пульмо.


Від чого допоможе Небу-Доза Пульмо?

Небу-Доза Пульмо — гіпертонічний розчин натрію хлориду (3% NaCl) з додаванням ектоїну. Ектоїн, як і гіалуронова кислота, має сильні зволожуючі властивості. Він поєднує молекули води і створює гідрооболонку, яка зволожує і стабілізує слизові оболонки, захищаючи їх від висихання і пошкодження. Крім того, він заспокоює запалення, тому Небу-Доза Пульмо рекомендується в першу чергу при інфекціях нижніх дихальних шляхів.

Небу-доза чи Ектодоза?

Ще один препарат, про який варто знати, – Ектодоза. Це ізотонічний розчин натрію хлориду з ектоїном. Особливо рекомендується при сінній лихоманці та інших симптомах алергії, а також при алергічній і неалергічній астмі. Ектодоза захищає і зволожує слизову оболонку дихальних шляхів, що піддається подразливій дії пилку, пилу або сухого повітря. Люди, які страждають на алергічний риніт або астму, можуть використовувати його з профілактичною метою, наприклад, під час сезону пилку, щоб запобігти або обмежити тяжкість алергічних реакцій. Ектодозу можна використовувати як дорослим, так і дітям. Розчини ектоїну підходять для всіх типів небулайзерів.

Дізнайтеся більше про інгаляції

Ви вже знаєте, чим можна робити інгаляції собі та своїй дитині. Узагальнимо зібрану інформацію.

  • Небу-доза ізотонічна (блакитна) – фізіологічний розчин, призначений для кожного типу інгалятора, використовується для м’якого очищення і зволоження носа.
  • Небу-Доза гіпертонічна (темно-синя) — гіпертонічна сіль, корисна для інгаляцій при густому нежиті, закладеності носа, вологому кашлі. Підходить для всіх типів інгаляторів.
  • Небу-Доза бебі (рожево-фіолетова) — злегка гіпертонічна сіль, розроблена для інгаляцій при застуді та кашлі маленьким дітям.
  • Небу-Доза гіалуронова (світло-зелена) – фізіологічний розчин з гіалуроновою кислотою, призначений для пневматичних небулайзерів. Він добре працює для зволоження чутливого, сухого та подразненого носа, а також для сухого кашлю та захриплості.
  • Небу-Доза Плюс (темно-зелена) – гіпертонічна сіль з гіалуроновою кислотою, вводиться тільки в пневматичних небулайзерах. Допомагає при сухому кашлі, проблемах з голосом, особливо людям, схильним до сухості та подразнення слизової оболонки.
  • Небу-Доза (темно-фіолетова) – це гіпертонічна сіль з ектоїном, що вводиться в усі види небулайзерів. Особливо призначається при інфекціях нижніх дихальних шляхів.
  • Ектодоза (зелена) – фізіологічний розчин з ектоїном, призначений для всіх типів небулайзерів, допомагає в першу чергу при алергічних і астматичних захворюваннях.

Ectodose
Рекомендовано батьками:
зменшує запалення дихальних шляхів
захищає і зволожує слизову оболонку дихальних шляхів
розріджує густий слиз, полегшуючи відхаркування
запобігає появі симптомів інгаляційної алергії
синергічний ефект ектоїну та морської солі

To jest wyrób medyczny.

Używaj go zgodnie z instrukcją używania lub etykietą.
NAZWA WYROBU MEDYCZNEGO: Ectodose. ZASTOSOWANIE: Wspomagająco w leczeniu stanów zapalnych oraz objawów chorób układu odechowego - w astmie alergicznej i niealergiczna, zapaleniu oskrzeli, przewlekłej obturacyjnej chorobie płuc. PODMIOT PROWADZĄCY REKLAMĘ: Solinea sp. z o.o. PRODUCENT: bitop AG
reklama